Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Captured Time sort  (Read 2475 times)
kbolin
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 220



WWW
« on: March 02, 2007, 12:04:47 AM »
ReplyReply

I'm using LR 1.0 and when I sort my photos by Captured Time the photos that I have recently edited appear at the bottom although the sort order is set to captured time.  I can look at the Metadata and have confirmed the captured time is accurate but that LR is not displaying them in the right order.

Any ideas?
Logged

seanmcfoto
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 176


« Reply #1 on: March 02, 2007, 03:50:14 AM »
ReplyReply

Quote
I'm using LR 1.0 and when I sort my photos by Captured Time the photos that I have recently edited appear at the bottom although the sort order is set to captured time.  I can look at the Metadata and have confirmed the captured time is accurate but that LR is not displaying them in the right order.

Any ideas?
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104143\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
There's a little box with a staircase icon beside 'Capture time'. That's the ascending/descending box. Click it to make the new images go to the top.
Logged

kbolin
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 220



WWW
« Reply #2 on: March 02, 2007, 04:31:42 PM »
ReplyReply

Quote
There's a little box with a staircase icon beside 'Capture time'. That's the ascending/descending box. Click it to make the new images go to the top.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104171\"][{POST_SNAPBACK}][/a]

That is not the issue... they are still sorted wrong just in descending order when clicking that button.
Logged

seanmcfoto
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 176


« Reply #3 on: March 02, 2007, 04:42:22 PM »
ReplyReply

Quote
That is not the issue... they are still sorted wrong just in descending order when clicking that button.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104305\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
Okay.
Does toggling again make a difference? When the files come in they may not obey the order and the toggle might pull them into the sort.
BTW, I wasn't being sarcastic, but on rereading my own post, I think it may come across that way unintentionally.
Logged

kbolin
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 220



WWW
« Reply #4 on: March 02, 2007, 04:46:10 PM »
ReplyReply

Quote
Okay.
Does toggling again make a difference? When the files come in they may not obey the order and the toggle might pull them into the sort.
BTW, I wasn't being sarcastic, but on rereading my own post, I think it may come across that way unintentionally.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104308\"][{POST_SNAPBACK}][/a]

No difference... and no you didn't come across as sarcastic.  In fact when I read your post I thought maybe I didn't make myself clear enough.

Anyway... I've got the system backed up now so I'm going to try a few things to see if I can resolve this.  Perhaps the problem exists as a result of going from Beta 4.1 to V1.0
Logged

61Dynamic
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1442


WWW
« Reply #5 on: March 02, 2007, 05:12:19 PM »
ReplyReply

Quote
Perhaps the problem exists as a result of going from Beta 4.1 to V1.0
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104309\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
I think that may be the case. I have the same issue in some folders.
Logged
kbolin
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 220



WWW
« Reply #6 on: March 03, 2007, 01:23:08 AM »
ReplyReply

It ended up being a corrupt database from Beta4.1.

I exported my XMP files and then setup a new database.  Re-imported the files and VOILA problem solved.  I figured there was something wrong with the database when I didn't have a "user sort" in my selection list for sorting the files in the grid view.  After creating the new database everything works fine.
Logged

seanmcfoto
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 176


« Reply #7 on: March 03, 2007, 08:17:34 AM »
ReplyReply

Quote
It ended up being a corrupt database from Beta4.1.

I exported my XMP files and then setup a new database.  Re-imported the files and VOILA problem solved.  I figured there was something wrong with the database when I didn't have a "user sort" in my selection list for sorting the files in the grid view.  After creating the new database everything works fine.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104364\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
Good news!
Logged

Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad