Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Noise reduction, not much noise??  (Read 13004 times)
Kagetsu
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 196


WWW
« on: October 04, 2007, 11:28:13 PM »
ReplyReply

I honestly have no idea what's going on here... At first I thought it was a prank... but it's honestly not making any sound.

I really don't get any sound in the from Camera To Print in the Noise Reduction section... (ep 08). I'm playing it from my work computer, Windows XP with latest Quicktime, and it simply doesn't make sound (noise).
The eq in QT shows that sound is being generated, but nothing comes out.

Works in Media player, all other episodes work in QT. ^O^ Seriously, is it a joke? If so, good work! Had me going. ^O^ If not, uh, what a coincidence...
Logged
DarkPenguin
Guest
« Reply #1 on: October 05, 2007, 12:02:48 AM »
ReplyReply

From the FAQ referenced in the forum description...

Q: My video is faulty: there is no audio!

A: Make sure you have the latest QuickTime Player (v. 7.2 +). Also some QuickTime video files have the volume control set to zero; try turning up the media player's volume control!

Or try VLC.
Logged
Kagetsu
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 196


WWW
« Reply #2 on: October 05, 2007, 12:31:56 AM »
ReplyReply

Quote
From the FAQ referenced in the forum description...

Q: My video is faulty: there is no audio!

A: Make sure you have the latest QuickTime Player (v. 7.2 +). Also some QuickTime video files have the volume control set to zero; try turning up the media player's volume control!

Or try VLC.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=143943\"][{POST_SNAPBACK}][/a]

Did all that. that particular file simply didn't want to work for me. It was probably related to a software conflict, or probably just a silly thing like the old .sony trick on macs (of yesteryear).
Logged
BogongBreeze
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #3 on: December 31, 2007, 10:09:40 AM »
ReplyReply

I've got the same problem.  I thought it was a joke as well at first, but there's no sound in the entire file  

Surely a few other people have bought this program and tried to watch it on quicktime.  Every other segment is fine - until the file is fixed for Chapter 8, the Chapter is useless.

I can't believe only two people have this problem.  Maybe there are only two of us who use windows  

Looks as if I'll have to try it in another video program.

EDIT:  Chapter 8 works in VLC media player for those who have it.  It does not work in Quicktime on Windows XP - there is no sound coming through.


Quote
Did all that. that particular file simply didn't want to work for me. It was probably related to a software conflict, or probably just a silly thing like the old .sony trick on macs (of yesteryear).
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=143950\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
« Last Edit: December 31, 2007, 10:15:07 AM by BogongBreeze » Logged
Chris Sanderson
Administrator
Sr. Member
*****
Offline Offline

Posts: 1920



« Reply #4 on: December 31, 2007, 11:39:17 AM »
ReplyReply

There are many hundreds of Windows users successfully viewing the files. So far, almost everyone who has upgraded, reinstalled, or corrected the settings of the new QuickTime Player has solved this annoying problem - for those who couldn't get it to work, VLC was the solution
CS
Logged

Christopher Sanderson
The Luminous-Landscape
BogongBreeze
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #5 on: December 31, 2007, 04:19:38 PM »
ReplyReply

Thanks, Chrissand.  Strange that it occurs with only one file.  I figured after seeing the original post that it was a problem with the original compilation of this particular file and that no-one had got around to fixing it.  I apologise for the tone of my message.  

Glad to hear that almost no-one else came across the problem - it happens.
Must be just a weird conflict of some sort between this particular chapter's recording and quicktime.

Quote
There are many hundreds of Windows users successfully viewing the files. So far, almost everyone who has upgraded, reinstalled, or corrected the settings of the new QuickTime Player has solved this annoying problem - for those who couldn't get it to work, VLC was the solution
CS
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=164239\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
Logged
WayneDrury
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #6 on: January 18, 2008, 03:13:36 PM »
ReplyReply

Quote
Thanks, Chrissand.  Strange that it occurs with only one file.  I figured after seeing the original post that it was a problem with the original compilation of this particular file and that no-one had got around to fixing it.  I apologise for the tone of my message. 

Glad to hear that almost no-one else came across the problem - it happens.
Must be just a weird conflict of some sort between this particular chapter's recording and quicktime.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=164293\"][{POST_SNAPBACK}][/a]


Sorry to say just purchased C2P Tutorial today (18-Jan-2008) and I have the same problem with both this chapter 8 and chapter 10.

I have checked I have the latest Quicktime, all other chapters play fine, except 8 and 10 for me - I get no sound, which is wierd as the Quucktime sound bars, move whilst its playing, just like i the other chapters, but I hear nothing

Any ideas?
Logged
Chris Sanderson
Administrator
Sr. Member
*****
Offline Offline

Posts: 1920



« Reply #7 on: January 18, 2008, 09:22:31 PM »
ReplyReply

If you are _certain_ that you have the latest QuickTime Player, I would suggest re-installing it. Occasionally on a Windows machine, the subsequent installation of another media player will cause this.

CS
Logged

Christopher Sanderson
The Luminous-Landscape
WayneDrury
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #8 on: January 19, 2008, 02:40:57 AM »
ReplyReply

Quote
If you are _certain_ that you have the latest QuickTime Player, I would suggest re-installing it. Occasionally on a Windows machine, the subsequent installation of another media player will cause this.

CS
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=168087\"][{POST_SNAPBACK}][/a]

Thanks, this worked and there was a small update.  I now have sound in both Chapter 8 and 10 by running Quicktime v7.4.

Logged
GIBS
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #9 on: September 22, 2009, 01:13:12 PM »
ReplyReply

Under Snow Leopard and the new quicktime I get no sound for the same chapters of 8 & 10 !

Any ideas ?

Thanks
Logged
Chris Sanderson
Administrator
Sr. Member
*****
Offline Offline

Posts: 1920



« Reply #10 on: September 22, 2009, 02:49:52 PM »
ReplyReply

As far as I am concerned, everyone should abandon QuickTime and use the far more robust VLC Player.
That will solve the audio problems I believe.
« Last Edit: September 22, 2009, 03:52:54 PM by ChrisSand » Logged

Christopher Sanderson
The Luminous-Landscape
GIBS
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #11 on: September 23, 2009, 02:22:58 AM »
ReplyReply

Thanks that worked !
Logged
Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad