Ad
Ad
Ad
Pages: « 1 2 3 [4]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Sinar eXposure 6.1.1 Released  (Read 14769 times)
Nicolas Flamel
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 21


« Reply #60 on: February 17, 2009, 05:57:19 AM »
ReplyReply

Quote from: bdp
Below is a section from the readme file that came with 6.1.1. Are these any of your issues?

 
•  When using the Sinar eXposure™ 6.1.1 software with Sinarback eVolution 75 H with Sinar p3 and sliding adapter, the LC shutter moves in front of the lens when sliding the ground glass into viewing position.


•  Using the LC-Shutter with the Sinarback eVolution 75 H and the AUX socket of the Hasselblad V Generic adapter plate 552.36.250 is currently not supported.

Sounds like they are still working on the LC shutter/eVolution75 combination.
Ben


No, I use a Sinar X with Copal Shutters and the CTRL socket of the Generic adapter, not the AUX. I tried that with the 4x5" adapter too. Currently the log fils are checked at SINAR Switzerland I think.

Cheers

Nico
Logged
museumbrich4d
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 37



« Reply #61 on: February 24, 2009, 01:51:27 PM »
ReplyReply

Did we lose the ability for a preview image with eXposure?
Using 75H
P3
CMV Shutter
Logged
thsinar
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2066


WWW
« Reply #62 on: February 24, 2009, 08:57:10 PM »
ReplyReply

yes, this is currently so, in eXposure 6.1.1

Best regards,
Thierry

Quote from: museumbrich4d
Did we lose the ability for a preview image with eXposure?
Using 75H
P3
CMV Shutter
Logged

Thierry Hagenauer
thasia_cn@yahoo.com
museumbrich4d
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 37



« Reply #63 on: February 25, 2009, 10:01:53 AM »
ReplyReply

Can you explain how captures using Sinar eXposure require about a stop and a half more exposure than with Captureshop 5.6.2? I might be conservative on only one and a half stops.

Is there an eyedropper that is independent from the color picker? What is the sampling that the color picker is using? 3x3, 5x5, point?
Logged
thsinar
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2066


WWW
« Reply #64 on: February 25, 2009, 10:40:36 AM »
ReplyReply

Quote from: museumbrich4d
Can you explain how captures using Sinar eXposure require about a stop and a half more exposure than with Captureshop 5.6.2? I might be conservative on only one and a half stops.
This should not be!

Possible causes:

- not the same toning curve used ("Standard 3" in CS and "Linear" in eXposure, by default)
- may be the "Exposure Compensation" plugin is active in CS and not in the eXposure, or vice-versa, and set to a value
- may be the "Brightness/Contrast" plugin is active in CS and not in eXposure, or vice-versa, and set to a value

Quote from: museumbrich4d
Is there an eyedropper that is independent from the color picker?
There is no "Info" picker currently, but the RGB values are continuously refreshed and indicated

Quote from: museumbrich4d
What is the sampling that the color picker is using? 3x3, 5x5, point?
It is 5x5

Best regards,
Thierry
« Last Edit: February 25, 2009, 10:48:12 AM by thsinar » Logged

Thierry Hagenauer
thasia_cn@yahoo.com
Florian Groehn
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 3


WWW
« Reply #65 on: March 10, 2009, 07:32:46 PM »
ReplyReply

Quote from: zalephoto
Downloaded the software and seemed to have run into a problem. I have an eVolution 75. I guess the first question is is the software able to work correctly with my camera? I get the preview but every time I open the detail view I get a hard crash out to the system. I am working on a Macbook pro Intel Core 2 Duo  2.33GHz with 3 GB of memory. Only program running is eXposure. Other than that it seems to work. But right now it is hard to tell until I can run through the whole program. Any help would be appreciated.

Thanks

Richard


Hey Richard,

Not sure if this is related but i am using the same generation macbook (2.53 GHZ Intel Core Duo, 4gb ram) and i get a hard crash regularly as well when my camera is connected via Firewire with a firewire (400 to 800 ) adapter as the camera is firewire 400 and the macbook only has the new firewire 800 port ONLY now. I am using an emotion 75 back. I tried different brands of adapters and firewire cables etc to c what the problem is caused by.   It works fine with older macbooks. The computer crashes pretty much every second time i disconnect the fire wire and also during shooting.

Has anybody else encountered these problems with this setup at all ?

Florian
Logged
bdp
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 241


WWW
« Reply #66 on: March 11, 2009, 02:27:35 AM »
ReplyReply

Quote from: Florian Groehn
Hey Richard,

Not sure if this is related but i am using the same generation macbook (2.53 GHZ Intel Core Duo, 4gb ram) and i get a hard crash regularly as well when my camera is connected via Firewire with a firewire (400 to 800 ) adapter as the camera is firewire 400 and the macbook only has the new firewire 800 port ONLY now. I am using an emotion 75 back. I tried different brands of adapters and firewire cables etc to c what the problem is caused by.   It works fine with older macbooks. The computer crashes pretty much every second time i disconnect the fire wire and also during shooting.

Has anybody else encountered these problems with this setup at all ?

Florian


I use an eMotion 75LV with a new Macbook Pro and 6.1.1 hardly ever crashes. Maybe twice since 6.1.1 has been out. Then again I don't regularly disconnect and reconnect the camera. I use a Sonnet brand 800-400 adapter.

Ben
Logged
Pages: « 1 2 3 [4]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad