Ad
Ad
Ad
Pages: « 1 2 [3]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Snow Leopard compatibility thread  (Read 26690 times)
Baxter
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 77


WWW
« Reply #40 on: September 05, 2009, 10:51:47 AM »
ReplyReply

I've found the appearance of my Eizo SX2761W monitor has changed. Dock icons are far less vibrant than they were, Astia-like palette rather than the previous Velvia. It used to look quite different from my Macbook Pro monitor; now v similar. Tried recalibrating it several times. Also on reboot, get error message saying that it profile is out of date, even though I'd just calibrated it....

Capture NX2 (V2.2.2) seems to open files which were previously in the library, but not new additions.

Then there is the business with Epson printers, only upgraded after Epson tech guy assured me that they had fully successfully tested the 7800 driver with SL.

Quite frustrating.
« Last Edit: September 05, 2009, 10:52:16 AM by Baxter » Logged

digitaldog
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 8576



WWW
« Reply #41 on: September 05, 2009, 11:01:39 AM »
ReplyReply

Quote from: Baxter
I've found the appearance of my Eizo SX2761W monitor has changed. Dock icons are far less vibrant than they were...

I noticed this too on the NEC but I suspect this is correct behavior with the new TRC gamma of this OS and that previously, those icon's were not correctly previewing. Images in color managed applications are fine which is what really counts here.
Logged

Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers”
http://digitaldog.net/
mikeseb
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 482



WWW
« Reply #42 on: September 06, 2009, 10:20:46 AM »
ReplyReply

Imacon/Hasselblad 646 running via Flexcolor 4.8.8 works flawlessly, despite the email I received from Hasselblad warning of "incompatibilities".

I have enough confidence that I'm going to go ahead and do a full upgrade on my main hard drive. I've been testing on a clone of my boot drive until now.

Assuming I'm not the only denizen of LL still scanning film....



**UPDATE** After having posted that Nikon Scan 4.03 worked, I have to retract that (post deleted). It *did* work on a clone of my startup disk, upgraded to Snow Leopard. I proceeded with an upgrade of the original startup disk, and it worked fine until a restart. It now crashes on launch.

Deleting everything, emptying Trash Can, and restarting and reinstalling has not fixed it. Same problem.

Guess I'll finally have to climb the learning Everest that is VueScan's clunky interface (since it works fine) or shell out $500 for the beehive interface that is SilverFast. Alas Nikon Scan; you were simple and straightforward.
« Last Edit: September 07, 2009, 10:29:54 AM by mikeseb » Logged

michael sebastian
Website  |  Blog
Sunesha
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 103


WWW
« Reply #43 on: September 11, 2009, 06:10:30 AM »
ReplyReply

Spyder 3 Elite Works flawless on my computer, had to calibrate both my screens with the update

Adobe Lightroom and Photoshop CS4
Photomerge called from Lightroom doesnt work. Also sometimes "Edit in Photoshop CS4" doesnt load the image in CS4.
Nik photoshop plugins I use them all, havnt bumped into any issues.

Workaround. I just drag the images to photoshop icon the dock. Thou I have to save metadata to my images otherwise camera raw doesnt remmember all my edits. My own fault I have set Lightroom to not update the metadata to the files automatically to save performance.

I regret to jumped on the upgrade a bit quick. Many small issues thou they can be solved by workarounds. But I kind use Photoshop CS4 with Lightroom daily so I starting get used to do things that doesnt screw up Adobe application
Logged

Daniel Sunebring, Malmoe, Sweden
Homepage: Sunesha.se
Non-native english speaker and dyslexian, so excuse my mistake in grammar and spelling."
edwinb
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 143


WWW
« Reply #44 on: September 11, 2009, 07:50:18 AM »
ReplyReply

Some incompatibilities between Sinar CaptureShop™ 5.6.3, Sinar eXposure™ 6.2 and Mac OS 10.6 has
been detected so f
or the time being it is recommend NOT to use these programs with Snow Leopard.
 Until the problems will be solved the recommended OS is the current Mac OS 10.5.x.

However if you have programs that work with DNG format the esprit 65 cameraback can always be used
I always thought platform independence was a great idea  

Edwin



Logged

Edwin Blenkinsopp
Technical Manager
image2output
m:  +44 (0) 7836 674749
e: edwin.blenkinsopp@image2output.com
w: Sinar | Foba | Inkjet
BernardLanguillier
Sr. Member
****
Online Online

Posts: 7725



WWW
« Reply #45 on: September 11, 2009, 08:44:13 PM »
ReplyReply

Still crashes at save on some configs even after 1.6.1 upgrade.

http://blogs.adobe.com/jnack/2009/09/snow_...d.html#comments

Cheers,
Bernard
Logged

A few images online here!
Sigi
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 92


WWW
« Reply #46 on: September 13, 2009, 03:18:20 AM »
ReplyReply

Hello ,

BasicColor display updated a few days ago to 4.1.15 which is working with Snow Leopard

Siegfried
Logged

edwinb
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 143


WWW
« Reply #47 on: September 14, 2009, 04:50:42 PM »
ReplyReply

The latest 4.1 version of EFI eXpress, which is due to be launched mid-October 2009, and the next version of EFI Colorproof/Fiery XF (excluding XF Unidriver) will officially support Mac OS X 10.6.until then current program versions (EFI Colorproof eXpress v3.5 and EFI Colorproof/XF v4.0) are not officially supported there is a snow leopard patch http://www.image2output-support.com/profiles/efi/
which enables you to start Colorproof eXpress 3.5.1 on Mac OS X 10.6 without crashing.
use the updated library to replace the libwx_macu.dylib file located at Mac HD/Applications/EFI Colorproof eXpress/Modules.
Edwin
« Last Edit: November 01, 2009, 05:06:10 AM by edwinb » Logged

Edwin Blenkinsopp
Technical Manager
image2output
m:  +44 (0) 7836 674749
e: edwin.blenkinsopp@image2output.com
w: Sinar | Foba | Inkjet
BernardLanguillier
Sr. Member
****
Online Online

Posts: 7725



WWW
« Reply #48 on: September 18, 2009, 04:02:56 AM »
ReplyReply

Quote from: BernardLanguillier
Any visibility on what imaging software works/doesn't work under 10.6?

New photomatix update aimed at "bypassing OS level memory leaks".... http://www.hdrsoft.com/download/mac.html

Also a new version of Autopano pro displaying less problems under SL (http://www.autopano.net/forum/t7218-autopano-2.0.4-readme): download @ http://www.autopano.net/en/buy-autopano/download.html

Cheers,
Bernard
Logged

A few images online here!
Per Ofverbeck
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 139



WWW
« Reply #49 on: September 18, 2009, 05:09:04 AM »
ReplyReply

I asked about LightZone in the "Other RAW Converters" forum, since it wasn´t mentioned at all here.  Since then, I´ve made a test install of SL, including Rosetta, and tried a few of my image handling sw.  Since it might be of some interest in this thread as well, here´s a copy:

"Here are my findings (with reservations that there might be bugs or gotchas that I haven´t found yet):

Lightroom 2.5 runs perfectly, accessing my present library on its own drive.

Photoshop CS2 runs fine, and cooperates with Lightroom without a hitch.

Light Zone (latest version) runs fine, too.

Capture One (again, latest version) seems to run OK as well, but haven´t had time to test it much.

My Epson 3800 needed a driver download directly from Epson (wasn´t in Apple´s library), but seems to work OK."
« Last Edit: September 18, 2009, 05:09:57 AM by Per Ofverbeck » Logged

Per Ofverbeck
My Webpage

"In a world without walls or fences, who needs Windows or Gates?"
ashley
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 94


WWW
« Reply #50 on: September 18, 2009, 10:01:24 AM »
ReplyReply

The latest Capture One 4.8.3 doesn't work at all on my Mac since upgrading to 10.6 and this is a clean install of snow leopard rather than an upgrade from 10.5. After opening the application no main window appears and it's impossible to access any of the menu items, so I eventually deleted the application and went back to CS4.

Logged

ashley
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 94


WWW
« Reply #51 on: September 18, 2009, 10:28:44 AM »
ReplyReply

I've just tried calibrating my monitor 3 times using BasiCColor and suddenly finding it impossible to achieve a good level of contrast with decent blacks, which was never a problem before snow leopard.
Logged

vjbelle
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 203


« Reply #52 on: September 18, 2009, 12:31:32 PM »
ReplyReply

Custom paper setup for Epson Control Panel 2 does not work for my 9900 under SL.  This is confirmed by Epson Tech support.
Logged
Per Ofverbeck
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 139



WWW
« Reply #53 on: September 19, 2009, 03:15:15 AM »
ReplyReply

Quote from: ashley
The latest Capture One 4.8.3 doesn't work at all on my Mac since upgrading to 10.6 and this is a clean install of snow leopard rather than an upgrade from 10.5. After opening the application no main window appears and it's impossible to access any of the menu items, so I eventually deleted the application and went back to CS4.

...I've just tried calibrating my monitor 3 times using BasiCColor and suddenly finding it impossible to achieve a good level of contrast with decent blacks, which was never a problem before snow leopard.

Surprising.  Mine was a clean install, too, updated to 10.6.1 before installing anything else.  The C1 I installed was 4.8.3 also, downloaded only minutes before starting the installation.  Don´t suppose it has anything to do with this, but besides Rosetta, I selected to install Quick Time 7 along with the QT X version included.

My box is a 2 x 2.66 Dual-Core Xeon MacPro with 7 GB of memory.

D-mn!  Plain forgot to test my monitor calibration (EyeOne) on SL before taking it out. I just copied the current monitor profile from Leopard....
Logged

Per Ofverbeck
My Webpage

"In a world without walls or fences, who needs Windows or Gates?"
ashley
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 94


WWW
« Reply #54 on: September 19, 2009, 03:31:19 AM »
ReplyReply

Yes I have QuickTime 7 and Rosetta installed as well, while Capture One was a late install after 10.6.1. I had the same problem though when I tried to work with it before my hard drive was changed earlier this week and that was a straight upgrade from 10.5.8. It was working under Leopard, but I am not too concerned because I only use Capture One a couple times a year when I might occasionally struggle to achieve the result I want with ACR. This is all on an iMac 2.4Ghz duo core with 4 gigs of ram.

I managed to track down the original Eye One software and I am happy to say that it did a better job than BasiCColor under snow leopard. The Gretag software is a little clunky and does a strange trick at the end where the panel changes colour, but the actual profile is good. I have been happily using BasiCColor 3.1.1 for a few years now and didn't want to upgrade to version 4 since I tried the demo and it seemed to deliver identical results but with more complication.
Logged

Sigi
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 92


WWW
« Reply #55 on: September 19, 2009, 09:06:02 AM »
ReplyReply

Quote from: ashley
I've just tried calibrating my monitor 3 times using BasiCColor and suddenly finding it impossible to achieve a good level of contrast with decent blacks, which was never a problem before snow leopard.


Ashley,

which versionn of BasicColor have you used. They have just updated to 4.1.15 which should be working with SL

Siegfried
Logged

ashley
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 94


WWW
« Reply #56 on: September 19, 2009, 10:08:20 AM »
ReplyReply

Quote from: Sigi
Ashley,

which versionn of BasicColor have you used. They have just updated to 4.1.15 which should be working with SL

Siegfried


Hello Siegfried,
I am using version 3.1.1 and it seems to have some problem now with snow leopard, though it was fine under 10.5.8. For some reason the blacks are OK until the final moment during the profiling process, but then change to become a bit too grey, so everything lacks contrast. I have also seen that the preference for the scratch grey background during profiling no longer works since installing snow leopard.

I tried the demo of version 4 when it was first released but the range of options at the time seemed more complex and I was seeing the same end result, so I never upgraded.

Thanks

Ashley

Logged

Hening Bettermann
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 554


WWW
« Reply #57 on: October 01, 2009, 05:20:00 PM »
ReplyReply

Hi

After installing PS CS3 under Snow Leopard, Bridge opens DNGs as generic icons only. This pertains both to DNGs converted with the most recent DNG Converter 5.5 as well as to older ones.

The DNGs open properly in ACR (from Bridge).

It may look like Adobe wants to force me to buy CS4 ("vjbelle", who had the same problem, using CS4, could fix it by upgrading to the latest version of ACR).
http://luminous-landscape.com/forum/index....showtopic=37298

Would anybody know a workaround for CS3?

Thank you.
Logged

Justin_Russell
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 8


WWW
« Reply #58 on: October 01, 2009, 06:17:11 PM »
ReplyReply

So at this time have we determined if CaptureShop 5.6.3 will run on SL without the whole thing crashing down?

------------------

CaptureShop 5.6.3 does NOT work on SL.....it didn't even start up.....just an f.y.i.
« Last Edit: October 06, 2009, 01:54:30 PM by Justin_Russell » Logged

------------------
Justin Russell
Mac Support Technician
Kohl's Corporation
Pages: « 1 2 [3]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad