Ad
Ad
Ad
Pages: « 1 [2] 3 »   Bottom of Page
Print
Author Topic: Jenoptic M22 precision driver wanted  (Read 10276 times)
ixpressraf
Guest
« Reply #20 on: November 20, 2009, 03:43:38 PM »
ReplyReply

yaya, Thierry, the files are nicely sitting inside that folder in application support and inside the folder bearing the back's serial.
Logged
ThierryH
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 409


« Reply #21 on: November 20, 2009, 03:45:50 PM »
ReplyReply

Quote from: ixpressraf
yaya, Thierry, the files are nicely sitting inside that folder in application support and inside the folder bearing the back's serial.

Other possibilities:

- may be the files are corrupted
- do a new CLEAN installation
- drop the Eyelike preferences

Thierry
« Last Edit: November 20, 2009, 03:46:20 PM by ThierryH » Logged

ixpressraf
Guest
« Reply #22 on: November 20, 2009, 04:04:41 PM »
ReplyReply

Tried that toooooooooooooo....... strange that it won't work.
Logged
bdp
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 240


WWW
« Reply #23 on: November 20, 2009, 04:11:08 PM »
ReplyReply

I think I remember how I fixed it now - try altering the ownership and permissions of the actual ccd ref files. Highlight them one by one and command-I them. Then check that admin, and everyone has read and write privileges. Or maybe check that the 'Locked' box in the general tab isn't ticked in that same info window that comes up when pressing command-I.

Ben
« Last Edit: November 20, 2009, 04:13:02 PM by bdp » Logged
ixpressraf
Guest
« Reply #24 on: November 20, 2009, 04:15:57 PM »
ReplyReply

Hi Ben, did that but nothing moves....
Logged
Kumar
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 659


WWW
« Reply #25 on: November 20, 2009, 04:25:58 PM »
ReplyReply

When I had to install the reference files for the M11, I was told to first burn them to a CD, enclosing them in a folder called ccd.dat.
Does your CD have the files in that specific folder? But before doing that, you might want to erase all traces of the previous installations.

Kumar
Logged

ixpressraf
Guest
« Reply #26 on: November 20, 2009, 04:41:00 PM »
ReplyReply

Have done clean install, restored CCD files and altered permissions. Software works fine now but can't press shutter of H2( H1 upgrade) Maybe the contacts are wrong and do i have to try it with a H1.
Thanks everyone for the input!!!!!!!! First time since a very long time something did not evolve into a DSLR vs MF digital contest.
Logged
Steve Hendrix
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1143


WWW
« Reply #27 on: November 20, 2009, 04:54:16 PM »
ReplyReply

Quote from: ixpressraf
Have done clean install, restored CCD files and altered permissions. Software works fine now but can't press shutter of H2( H1 upgrade) Maybe the contacts are wrong and do i have to try it with a H1.
Thanks everyone for the input!!!!!!!! First time since a very long time something did not evolve into a DSLR vs MF digital contest.



Good to hear Raf. For a lot of the work you do, this will produce rewarding files.



Steve Hendrix
Logged

Steve Hendrix
Sales Manager, www.captureintegration.com (e-mail Me)
MFDB: Phase One/Leaf-Mamiya/Hasselblad/Leica/Sinar
TechCam: Alpa/Cambo/Arca Swiss/Sinar
Direct: 404.543.8475
ixpressraf
Guest
« Reply #28 on: November 20, 2009, 05:24:21 PM »
ReplyReply

Quote from: Steve Hendrix
Good to hear Raf. For a lot of the work you do, this will produce rewarding files.



Steve Hendrix

Thanks Steve. I wonder how the files will be in comparison to mu H3dMS and 528 files. But for the time being, the camera still displays "capture not possible. Check magazine"
Logged
ixpressraf
Guest
« Reply #29 on: November 20, 2009, 05:50:17 PM »
ReplyReply

I want to try the back on my mamiya 645 ( pro-tl or 645AFD) and therefore i am looking for a cheap adapter to attach this Eyelike M22 on the mamiya camera. If you happen to have an adapter gtting dusty.... give me a PM.
Thanks.
Logged
Kumar
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 659


WWW
« Reply #30 on: November 20, 2009, 08:03:10 PM »
ReplyReply

Raf,

If you have an H adapter for your view camera(s), you could check it out that way and see if the back works properly?

Kumar
Logged

yaya
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1143



WWW
« Reply #31 on: November 21, 2009, 01:23:34 AM »
ReplyReply

Make sure you select "Hasselblad H1" in the preference:






Logged

Yair Shahar | Product Manager | Mamiya Leaf |
e: ysh@mamiyaleaf.com | m: +44(0)77 8992 8199 | www.mamiyaleaf.com | yaya's blog
ixpressraf
Guest
« Reply #32 on: November 21, 2009, 04:42:57 AM »
ReplyReply

OK, swapped trhe H2 for a H1 and i can press the button....... but no capture. Are there some cables between the back and the H1 needed ( there are already a lot of e-contacts between back and body) Huh??
Logged
ThierryH
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 409


« Reply #33 on: November 21, 2009, 04:52:19 AM »
ReplyReply

Quote from: ixpressraf
OK, swapped trhe H2 for a H1 and i can press the button....... but no capture. Are there some cables between the back and the H1 needed ( there are already a lot of e-contacts between back and body) Huh??

x-sync cable between body and back?

Thierry
Logged

ixpressraf
Guest
« Reply #34 on: November 21, 2009, 05:29:22 AM »
ReplyReply

On the bottem of the back there are 4 connections. 1: pc flash sync 2: a strange somewhat bigger flash sync like one 3: a 5pind connector and 4: the fire wire connection.
I never had that much problems installing any back, not even a Volare or "brick" took that much effort.......
Logged
ThierryH
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 409


« Reply #35 on: November 21, 2009, 05:46:43 AM »
ReplyReply

Quote from: ixpressraf
On the bottem of the back there are 4 connections. 1: pc flash sync 2: a strange somewhat bigger flash sync like one 3: a 5pind connector and 4: the fire wire connection.
I never had that much problems installing any back, not even a Volare or "brick" took that much effort.......

I must admit that I never "saw" somebody having so much problems, Raf!



Well, you should have included in the back kit a x-sync cable, which connects body/lens with the back. I can't figure out anymore how the socket on the back side looks like, but it must be 1 or 2

Best regards,
Thierry
Logged

yaya
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1143



WWW
« Reply #36 on: November 21, 2009, 05:51:49 AM »
ReplyReply

Have you selected H1 in the camera preferences?
Logged

Yair Shahar | Product Manager | Mamiya Leaf |
e: ysh@mamiyaleaf.com | m: +44(0)77 8992 8199 | www.mamiyaleaf.com | yaya's blog
ixpressraf
Guest
« Reply #37 on: November 21, 2009, 06:06:56 AM »
ReplyReply

Yep Yaya that was the first thing i did when software ran properly....
Me neither Thierry. I have had almost all back's, from phase to betterlight and from imacon to sinar, leaf, dicomed...... but none of them where so difficult to install. I only have a normal male-male sync cord but that doesn't do the job. Must be something else.....
« Last Edit: November 21, 2009, 06:07:39 AM by ixpressraf » Logged
ThierryH
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 409


« Reply #38 on: November 21, 2009, 06:13:13 AM »
ReplyReply

Quote from: ixpressraf
Must be something else.....
... Yes.

I see that "Goodi" (ex Jenoptik) is online, he could may be intervene and help?

Thierry
Logged

ThierryH
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 409


« Reply #39 on: November 21, 2009, 06:16:41 AM »
ReplyReply

Quote from: ixpressraf
Must be something else.....

another thought: has the H1 the right firmware? I remember that I used to have an old firmware on a H1 which didn't work with the Sinarback I wanted to connect.

Thierry
Logged

Pages: « 1 [2] 3 »   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad