Ad
Ad
Ad
Pages: [1] 2 »   Bottom of Page
Print
Author Topic: X-Rite i1Profiler 1.1.1  (Read 5357 times)
rasworth
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 90


« on: June 25, 2011, 11:38:29 AM »
ReplyReply

Went through a complete cycle, i.e. scanned in a 1000 patch target with an i1Pro (basic), went straight to profile generation and generated a large profile.  All worked ok - on the previous version going straight from measurement to profile generation without first closing down i1P would cause the program to crash.

So far, so good.

Richard Southworth
Logged
Paul2660
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1919


WWW
« Reply #1 on: June 25, 2011, 11:53:32 AM »
ReplyReply

Where did you get the update from 1.0?  On xrite's site they still only list vr1.0 available for
down load.   Are you running the new xrite i1profile software?  I was hoping they would release an update. 

Thanks
Paul Caldwell



Logged

Paul Caldwell
Little Rock, Arkansas U.S.
Photography > http://photosofarkansas.com
Blog> http://paulcaldwellphotography.com
rasworth
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 90


« Reply #2 on: June 25, 2011, 12:01:50 PM »
ReplyReply

The update came in via the original i1Profiler software, popped up an update available window.

Richard Southworth
Logged
aaronchan
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 310


« Reply #3 on: June 25, 2011, 12:55:26 PM »
ReplyReply

Is this only for PC version?
Or I'm having problem to connect to the server?
When I hit check for update now button, I have received a message that said:
Update Error!
An error occurred in retrieving update information.
Please try again later.
Logged
rasworth
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 90


« Reply #4 on: June 25, 2011, 01:16:55 PM »
ReplyReply

Mine was for Windows, and the update window came up automatically.

I've now generated 5 profiles from 3 different targets, no glitches yet.

Richard Southworth
Logged
jkline
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #5 on: June 25, 2011, 02:39:16 PM »
ReplyReply

> When I hit check for update now button, I have received a message that said:
> Update Error!
> An error occurred in retrieving update information.
> Please try again later.

I get the same error.

OS X - 10.6.8.

BTW, On another thread, there is a post that says 1.1.1 is available via the update button on OS X.

Since 1.1.1 is not available to download via visiting the x-rite site, I guess we have to wait.

John
Logged
Paul2660
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1919


WWW
« Reply #6 on: June 25, 2011, 03:16:43 PM »
ReplyReply

Same thing happens with my software.  When you click on "check for upgrades now",
I get the same error. 

I am running Win 7 64 bit. 
Wonder if they pulled the update, as I thought the OP was running windows also.

Paul Caldwell
Logged

Paul Caldwell
Little Rock, Arkansas U.S.
Photography > http://photosofarkansas.com
Blog> http://paulcaldwellphotography.com
rasworth
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 90


« Reply #7 on: June 25, 2011, 03:41:47 PM »
ReplyReply

Yes, Windows 7 64 bit.

However, I have "Check for update at startup" checked, and yesterday when I started i1Profiler the "do you want to update" window popped up.  If I click on the "Check for update now" I also receive an error msg.

So maybe the secret is to have the program do it automatically at startup.

Richard Southworth
Logged
jkline
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #8 on: June 25, 2011, 07:11:51 PM »
ReplyReply

I have "Check for update at startup" checked, ...maybe the secret is to have the program do it automatically
Richard Southworth

I have it checked also.  I expanding the section and clicked "check for update now" because the auto-check wasn't proposing an upgrade.
Logged
rasworth
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 90


« Reply #9 on: June 25, 2011, 08:28:02 PM »
ReplyReply

Yeah, I tried it on another system, same error msg.  So I guess X-Rite has taken down the server, or it broke, or something.  Nice to have a product from a company that values communication with its customers so highly.

Richard Southworth
Logged
PhilipCummins
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 103


« Reply #10 on: June 25, 2011, 09:20:32 PM »
ReplyReply

It was up as of yesterday (I downloaded the Mac 1.1.1 update that way), looks like it's been yanked offline today. If people are keen I can put my downloaded copy online of the Mac version if they wanted to try it, not sure why X-Rite pulled it however...
Logged
stalisman
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #11 on: June 27, 2011, 08:14:15 AM »
ReplyReply

I am running win XP sp3   and get the errors as above ... I suppose the X-Rite server is still broken.
Logged
digitaldog
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 9192



WWW
« Reply #12 on: June 27, 2011, 02:52:33 PM »
ReplyReply

I was able to upgrade one machine the night it came out. It was VERY slow to download. What kind of pissed me off, the installer itself isn’t downloaded. Be useful to be able to move it to other machines. Since I didn’t want to wait another half hour to download to my MacBook, I decided to wait. Now I can’t update the Macbook due to the errors reported. Don’t know if the update was pulled, if the site is down or what.
Logged

Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers”
http://digitaldog.net/
digitaldog
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 9192



WWW
« Reply #13 on: June 27, 2011, 02:56:08 PM »
ReplyReply

Ah, it IS on “My Xrite” downloads. If you register your products, there’s a way to log in and see everything you reregistered. 1.1.1 is there. Plus once I download the installer, presumably I can archive it, move it to other machines etc. A better method than the in-software update process.
Logged

Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers”
http://digitaldog.net/
rasworth
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 90


« Reply #14 on: June 27, 2011, 03:33:28 PM »
ReplyReply

It's also now available at their website for general download, xrite.com > Support > Downloads.

Richard Southworth
Logged
TylerB
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 363


WWW
« Reply #15 on: June 27, 2011, 03:46:13 PM »
ReplyReply

I realize this question borders on the absurd.. but has anyone found an upgrade change log anywhere for this?
Tyler
Logged
digitaldog
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 9192



WWW
« Reply #16 on: June 27, 2011, 03:53:31 PM »
ReplyReply

I realize this question borders on the absurd.. but has anyone found an upgrade change log anywhere for this?
Tyler

Not I.
Logged

Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers”
http://digitaldog.net/
TylerB
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 363


WWW
« Reply #17 on: June 27, 2011, 07:48:01 PM »
ReplyReply

A change log seems like the least one might expect from a dongled product with an expert user base... my ability to stay with the rose colored glasses with these people is being tested to the extreme every passing day... so let me put it this way, how many have upgraded to the new version without problem? Can I get a witness? Hopefully more than one?
Tyler
Logged
digitaldog
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 9192



WWW
« Reply #18 on: June 27, 2011, 07:50:16 PM »
ReplyReply

I’ve upgraded without problems on the Mac (other than having to shut off a stupid start up, the i1P tray). I’ve noticed some bugs that haven’t been fixed. But I haven’t hammered on it enough to say its an improvement but I would certainly hope it is.
Logged

Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers”
http://digitaldog.net/
Doyle Yoder
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 500


« Reply #19 on: June 27, 2011, 07:58:31 PM »
ReplyReply

New for this Release

The following features and improvements  have been added for this release:

•   Added the ability to do small (119), medium (220) and large (478) patch sets when doing advanced display calibration.

•   Added the ability to specify a target contrast ratio for the display to match the ICC standard PCS black point (287:1).

•   Added the ability to use the contrast ratio of a printer  profile as the target contrast ration for a display profile.

•   Miscellaneous  minor bug fixes.

Plus 18 issues that are known to exist in the 1.1.1  release of i1Profiler.

The XRi1G2WorkflowSettings.ini file has been updated and now the line MeasurementTolerance=0.5. I wonder what that means after some of us found better reads at 0.2?

« Last Edit: June 27, 2011, 08:09:09 PM by Doyle Yoder » Logged
Pages: [1] 2 »   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad