Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Is there a problem using DPP with Window 7?  (Read 2965 times)
NigelC
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 515


« on: January 23, 2012, 05:06:50 AM »
ReplyReply

When I try to open DPP on my Win7 laptop, i get message something like "DPP needs at least 1024 x 768 dpi and True Colour" and it refuses to start. I've tried uninstalling and reinstalling - makes no difference. I'm sure i have usd DPP previously on this laptop without a problem.

is there a fix for this?
Logged
NigelC
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 515


« Reply #1 on: January 23, 2012, 05:21:59 AM »
ReplyReply

I should add that canon utility does open so problem sems to be specific to DPP
Logged
Walter_temp
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28


« Reply #2 on: January 23, 2012, 05:30:09 AM »
ReplyReply

And your video settings (Pixel, bit depth) are?
DPP won't start if anything lesser is configured.

Ciao, Walter
Logged
NigelC
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 515


« Reply #3 on: January 23, 2012, 05:38:32 AM »
ReplyReply

1920 x 1080 and true colour
Logged
jalcocer
Guest
« Reply #4 on: January 23, 2012, 08:07:13 AM »
ReplyReply

Mmm, that's odd, I had no troubble with dpp on my windows 7 machine, maybe a windows update, or you may try to download the lates version of dpp from canon's website, maybe that'll do the trick.
Logged
NigelC
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 515


« Reply #5 on: January 23, 2012, 08:53:41 AM »
ReplyReply

No I've done both of those things
Logged
jalcocer
Guest
« Reply #6 on: January 23, 2012, 09:11:46 AM »
ReplyReply

Don't know if already checked this one, but I ran into it, maybe it can help you, http://digital-photography-howto.com/how-to-download-and-install-canons-digital-photo-professional-software-on-windows-7/
Logged
Walter Schulz
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 105


« Reply #7 on: January 23, 2012, 11:13:15 AM »
ReplyReply

1920 x 1080 and true colour

Found at http://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/b0b57349-7bdb-4521-9fbb-8dbb91b5a603
Code:
'#########################################################################
'  Script name:        GetDesktopMonitorData.vbs
'  Created on:        07/08/2011
'  Author:            Dennis Hemken
'  Purpose:            Returns the Desktop Monitor data
'                    of all used monitors
'#########################################################################
 
Dim strComputer
 
    strComputer = "."
    fct_GetDesktopMonitorData(strComputer)
 
Public Function fct_GetDesktopMonitorData(strComputer)
 
Dim strOutput
Dim objWMIS
Dim colWMI
Dim objDesktopMonitor
 
On Error Resume Next
 
    Set objWMIS = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2")
    Set colWMI = objWMIS.ExecQuery("SELECT SystemName, Caption, Name, DeviceID, PnPDeviceID, ScreenHeight, ScreenWidth, PixelsPerXLogicalInch, PixelsPerYLogicalInch, Status FROM Win32_DesktopMonitor")
     
    For Each objDesktopMonitor In colWMI
        strOutput = strOutput & "Systemname: " & objDesktopMonitor.SystemName & vbCrLf _
                    & "Name: " & objDesktopMonitor.Name & vbCrLf _
                    & "Caption: " & objDesktopMonitor.Caption & vbCrLf _
                    & "DeviceID: " & objDesktopMonitor.DeviceID & vbCrLf _
                    & "PnPDeviceID: " & objDesktopMonitor.PnPDeviceID & vbCrLf _
                    & "ScreenHeight: " & objDesktopMonitor.ScreenHeight & vbCrLf _
                    & "ScreenWidth: " & objDesktopMonitor.ScreenWidth & vbCrLf _
                    & "PixelsPerXLogicalInch: " & objDesktopMonitor.PixelsPerXLogicalInch & vbCrLf _
                    & "PixelsPerYLogicalInch: " & objDesktopMonitor.PixelsPerYLogicalInch & vbCrLf _
                    & "Status: " & objDesktopMonitor.Status & vbCrLf _
                    & vbCrLf
    Next
     
    wscript.echo strOutput
     
End Function

Save as .VBS and run it from Explorer. Screenwidth and ScreenHeight are reported correctly?

Ciao, Walter
Logged
NigelC
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 515


« Reply #8 on: January 23, 2012, 01:05:53 PM »
ReplyReply

Don't know if already checked this one, but I ran into it, maybe it can help you, http://digital-photography-howto.com/how-to-download-and-install-canons-digital-photo-professional-software-on-windows-7/

Thanks but I don'thave a problemdownloading and installing DPP, just opening it.
Logged
Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad