Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Blank Screen on Opening LR4  (Read 1292 times)
Mike Guilbault
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 828



WWW
« on: March 18, 2012, 08:35:57 AM »
ReplyReply

I'm at a loss.  I'm sure it's a simple oversight, but when I open LR4, I get a blank screen.  Not totally, blank.... I get the main window but no images,  no panels, no thumbnails and have to hover over the top to reveal the menu.  Nothing shows up until I reveal the menu and hit the Library module, and then it's all back to normal.  This is only happening on my MacPro, but not on my MacBook Pro

Any ideas?  

« Last Edit: March 18, 2012, 10:45:42 AM by Mike Guilbault » Logged

Zsolt Arkossy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #1 on: March 18, 2012, 12:35:47 PM »
ReplyReply

Hi Mike!

I suggest a simple preference file dump or a LR4 reinstall. Both are fairly simple activities and do no harm.
Logged
Mike Guilbault
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 828



WWW
« Reply #2 on: March 18, 2012, 12:38:12 PM »
ReplyReply

How would I do a Preference File Dump?  And wouldn't that 'dump' all my preferences?
Logged

Zsolt Arkossy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #3 on: March 18, 2012, 12:42:44 PM »
ReplyReply

Hi Mike!

The preferences file (on the Mac) is the com.adobe.Lightroom4.plist file, located in [user name]/Library/Preferences.
Exit from LR4, make a copy of the file or better copy it to the Desktop (just in case), then delete the file from the original location.
Re-launching LR4, the preference file will be recreated.
This preference file doesn't affect any of your LR4 settings.

If you still have the same problem, try to reinstall LR4.

regards
Zsolt
Logged
Zsolt Arkossy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #4 on: March 18, 2012, 12:45:10 PM »
ReplyReply

Just in case you don't see the hidden folder, go to Finder, "Go" menu, "Go to folder..." and in the pop-up screen enter: ~/Library/Preferences

this will show you even the hidden folders.
Logged
Mike Guilbault
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 828



WWW
« Reply #5 on: March 18, 2012, 12:54:14 PM »
ReplyReply

Thanks.. I'll give that a try
Logged

Zsolt Arkossy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #6 on: March 18, 2012, 12:59:33 PM »
ReplyReply

No problem! Let us know if the issue has been solved. We are here to help!
Logged
Mike Guilbault
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 828



WWW
« Reply #7 on: March 18, 2012, 01:21:53 PM »
ReplyReply

hmm...  can't find that file anywhere on my system (used Spotlight to check).  I may have to try a reinstall.
Logged

Zsolt Arkossy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #8 on: March 18, 2012, 01:27:35 PM »
ReplyReply

Mike, you will not find the file and the folder as it is hidden in the latest version of Mac OS. Spotlight won't find it either.
That's why I suggested in my previous post to do the following:

Go to Finder, "Go" menu, "Go to folder..." and in the pop-up screen enter: ~/Library/Preferences

Now you will see the hidden folder's content and you should have a "com.adobe.Lightroom4.plist" file in there.
Logged
Mike Guilbault
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 828



WWW
« Reply #9 on: March 18, 2012, 01:34:56 PM »
ReplyReply

AH-HAH!  I missed that.  Thanks Zsolt.. that worked!

Much appreciated guys! 

Now to get my OnOne plugin to work... sometimes I hate upgrades. Wink
Logged

Zsolt Arkossy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #10 on: March 18, 2012, 01:37:04 PM »
ReplyReply

Happy to hear, Mike!

Do the panels now show up when you launch the program? I hope so... :-)
Logged
Mike Guilbault
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 828



WWW
« Reply #11 on: March 18, 2012, 01:39:53 PM »
ReplyReply

Yup... everything is back to normal.  In fact, I was wondering why my "Backup on Exit" wasn't working - thought I had to go in and reset it after the upgrade but hadn't got around to it.  Now it's showing up as it should.

Happy camper now!! Smiley
Logged

Zsolt Arkossy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #12 on: March 18, 2012, 01:42:58 PM »
ReplyReply

Excellent news, Mike!

Let me know if you have any Mac/LR/Backup related questions, I am happy to help!

regards
Zsolt
Logged
Richowens
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 846



« Reply #13 on: March 18, 2012, 02:03:09 PM »
ReplyReply

Mike,

There is a dot release coming to fix the plugin bug. Time frame unknown.

Rich
Logged

Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad