Ad
Ad
Ad
Pages: « 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 »   Bottom of Page
Print
Author Topic: What are you wishing for in LR5 ?  (Read 64573 times)
Scott Hargis
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 193



WWW
« Reply #100 on: January 03, 2013, 12:21:52 PM »
ReplyReply

Just purchased. Thanks, John!
Logged

<a href="http://www.scotthargisphoto.com">Website</a>
john beardsworth
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2791



WWW
« Reply #101 on: January 03, 2013, 12:41:11 PM »
ReplyReply

I try my best not to be too mercenary!

John
Logged

Phil Indeblanc
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1106


« Reply #102 on: January 03, 2013, 01:12:39 PM »
ReplyReply

I know some folks like to keep all images on one drive or RAID of drives. I like to physically keep my stock images separate from my personal/family images. So they are on different drives. So I have the "Family&Stock" catalog, the physical content are on different drives...

Almost always, at the end of a day of a family hike or some outdoor fun, I end up with images that I took for Stock, and images for my Family....

I would love a multiple destination Import option added.

I'd like to be able to select a group of images from the card and drag them to the destination panel. It should prompt with all the statistics and a confirmation to the destination along with a Keywords to tailor for that group of images(panel should have the other standard options also). And then select another group of images to copy over to the other destination drive, make adjustments as you would on right panel, and confirm, then hit import....Go get a cup of tea. 

Logged

If you buy a camera, you're a photographer...
GeraldB
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 127


WWW
« Reply #103 on: January 03, 2013, 04:37:57 PM »
ReplyReply

Quote
Print module

The ability to place text boxes freely anywhere on the page (as above)

+1

in addition the font size should be reproducible and predictable
Logged

Rhossydd
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1925


WWW
« Reply #104 on: January 03, 2013, 05:19:16 PM »
ReplyReply

I'd like to be able to select a group of images from the card and drag them to the destination panel.
It's just as easy to do that from the library module after they're imported. Why add more complication to the import process ?
Logged
Wayne Fox
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2845



WWW
« Reply #105 on: January 03, 2013, 05:38:06 PM »
ReplyReply

I've seen this mentioned before, and it trips me up often:

A Quit confirmation/cancel would be helpful.  On a Mac, it's easy to hit Cmd-Q when aiming for Cmd-Tab to switch applications.
would be nice ... maybe the backup dialog box with a cancel which lets  you stay in LR.  I accidentally hit command q at least once a week when tabbing back and forth to photoshop.
Logged

DaveCurtis
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 455


WWW
« Reply #106 on: January 03, 2013, 06:15:08 PM »
ReplyReply

HDR and pano stitching would be number one on my list.
Logged

Phil Indeblanc
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1106


« Reply #107 on: January 03, 2013, 06:16:23 PM »
ReplyReply

Quote
It's just as easy to do that from the library module after they're imported. Why add more complication to the import process ?

I don't think it is just as easy or even as efficient, but ...true, you can do it later in Lib mode...and adding it may complicate it for new users...That's the entire point and job of GUI functionality implementation.
It does help take a number of steps before the import while freeing your time as it loads. Not critical, but you do get a smile on your face as you automate the process and thank Adobe for it AND walk away for a capuccino that you can take extra care and time to make proper micro foam.
That alone should be reason enough!

Logged

If you buy a camera, you're a photographer...
dreed
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1243


« Reply #108 on: January 05, 2013, 01:24:32 AM »
ReplyReply

Better perspective, distortion correction tools:

Ability to draw 2 or 4 lines to be horizontal/vertical would help greatly.

+1 - better keystone correction.

I'd like to go one further than "draw lines" and be able to "select an edge or line" in the picture.
Logged
dreed
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1243


« Reply #109 on: January 05, 2013, 03:03:43 AM »
ReplyReply

LR5 changes I'd like to see:

- ability to use all of the develop tools whilst zoomed in. Currently some, such as the level tool, cannot be used whilst zoomed in.

- ability to adjust the watermark and see a real time update of how the final image will look. perhaps include watermark as part of develop?

- searching and filtering based on any metadata, including topics such as focal length and aperture
Logged
lmwacctg
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 34


« Reply #110 on: January 05, 2013, 09:21:28 AM »
ReplyReply

I find LR4 quite an amazing program as it stands today. Kudos to the development team.

I could use ONE button, however, the "Develop it and Print it Like Jeff" button.

"One button to rule them all, One button to find them, One button to bring them all and in the darkness print them all!"


Don  Smiley
Logged
hugowolf
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 631


« Reply #111 on: January 05, 2013, 10:46:02 AM »
ReplyReply

LR5 changes I'd like to see
- searching and filtering based on any metadata, including topics such as focal length and aperture
This can already be done.

Brian A
Logged
john beardsworth
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2791



WWW
« Reply #112 on: January 05, 2013, 11:01:44 AM »
ReplyReply

This can already be done.
Brian A
Not really. Only a limited number of fields are available for filtering.

John
Logged

RobertBoire
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #113 on: January 05, 2013, 11:30:23 AM »
ReplyReply

Develop Module

Make history easier to use and more intuitive. Part of my motivation is that I use virtual copies extensively particularly when I want to branch off from a series of edits that I am satisfied with. Specifically:

- Date stamp each entry (not just prints and exports) in the history
- Allow the user to clean-up history by selectively clearing entries to reduce history bloat. For example once I am satisfied
with changes made with an adjustment brush - which can lead to a phenomenal number of small changes-  I would like to remove (or at least collpase) all related entries from the history. Also I am perhaps not necessarily interested in recording prints or exports in my history.
- Provide the equivalent of CRTL-Z that works exclusively in the develop module starting with the last entry. Right now if you make a change and then move between modules or visualize different entries in your history it may require a lot of CRTL-Z's before you get back to the last entry in the develop module.

- Order snapshots chronologically (like history entries)
- Indicate in the history of the parent image (not just the virtual copy) that a virtual image has been created and when.
- When applying a snapshot, apply it only to the selected image and not all the virtual copies
- Make all above optional for people that don't want to use it

Slide Show

- Allow manual advance using mouse instead of/in addition to keyboard
- Show color labels and flags in addition to ratings
- Allow user to change ratings, labels and flags directly from slide show
NB: The slide show in Zoom Browser from Canon support all of the above.

Film Strip

-Show the full file path in the filmstrip module. Allow navigation by selecting any element in the path name (like Windows 7)


-Put all of the above in the next release of LR4 Smiley
Logged
hugowolf
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 631


« Reply #114 on: January 05, 2013, 11:47:09 AM »
ReplyReply

Not really. Only a limited number of fields are available for filtering.
John
But aperture and focal length are two of them.

Brian A
Logged
john beardsworth
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2791



WWW
« Reply #115 on: January 05, 2013, 01:54:20 PM »
ReplyReply

Yes, but that was only part of the sentence. The poster said "any metadata".
Logged

dreed
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1243


« Reply #116 on: January 05, 2013, 10:42:41 PM »
ReplyReply

Better multi-monitor support. For example
- let me use the secondary monitor as the "work screen" and the primary as the the live loupe, etc.
- let me use the entire "other" monitor for image review with no menu at the top or line at the bottom whilst in Develop
Logged
Eli Burakian
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 62


WWW
« Reply #117 on: January 05, 2013, 11:34:03 PM »
ReplyReply

I would love a multiple destination Import option added.

+1 I need this all the time.  I go from different shoots, and do personal and work shoots all the time, and hate having to re-import each set of images separately.
Logged

Wills
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 77


Wills


WWW
« Reply #118 on: January 06, 2013, 03:12:22 AM »
ReplyReply

The ability to see what makes up a preset and being able to add or subtract a value or values without trashing the whole preset.
Logged

Tony Jay
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2117


« Reply #119 on: January 06, 2013, 03:22:52 AM »
ReplyReply

The ability to see what makes up a preset and being able to add or subtract a value or values without trashing the whole preset.

Actually you can!

Find the presets folder and go into subfolders and files.
You can open individual presets in Notepad so you can see exactly what the settings are.
As long as you know what changes you want you can edit the settings and resave.

Tony Jay
Logged
Pages: « 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 »   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad