Ad
Ad
Ad
Pages: « 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 »   Bottom of Page
Print
Author Topic: What are you wishing for in LR5 ?  (Read 62741 times)
jjj
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 3365



WWW
« Reply #200 on: January 31, 2013, 11:38:49 AM »
ReplyReply

Yup I often wished for that too Peter. Single pane browsing/file managing is painful at times.
Logged

Tradition is the Backbone of the Spineless.   Futt Futt Futt Photography
Phil Indeblanc
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1104


« Reply #201 on: January 31, 2013, 02:54:35 PM »
ReplyReply

I can't find a way to display the size of the file as one of the options on the thumbnails. When you right click on the text area, it gives you a bunch of options....but no file size!
That would be a easy one to do.


Anyone have a list or know a link to to a list of useful LR plugins?
I don't mean the ones for creating image fx so much (OnOne, Alien, etc)... but other function tools.  I remember one that enabled for me to see PDF files. This was good at first, but I ended up not using it, as it wasn't seamless.
Logged

If you buy a camera, you're a photographer...
PeterAit
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1884



WWW
« Reply #202 on: January 31, 2013, 04:50:12 PM »
ReplyReply

Is file size really important? With today's huge and cheap hard disks, why does it matter?
Logged

Peter
"Photographic technique is a means to an end, never the end itself."
View my photos at http://www.peteraitken.com
jjj
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 3365



WWW
« Reply #203 on: January 31, 2013, 08:16:40 PM »
ReplyReply

Anyone have a list or know a link to to a list of useful LR plugins?
I don't mean the ones for creating image fx so much (OnOne, Alien, etc)... but other function tools.  I remember one that enabled for me to see PDF files. This was good at first, but I ended up not using it, as it wasn't seamless.
I find the Photographer's Toolbox quite handy for workflow type tools. I use Mogrify whenever I export images for example. John Beardsworth a fellow LL poster, has a few useful goodies on there too.
Logged

Tradition is the Backbone of the Spineless.   Futt Futt Futt Photography
jjj
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 3365



WWW
« Reply #204 on: February 04, 2013, 12:54:00 AM »
ReplyReply

I use a 30" screen and I'm not sure how the sliders look on your screens, but they sure are hard to pinpoint and click. All else is fine on my desktop, but in LR (even in CS5) the sliders are hard to work accurately with.
This'll fix your woes Jeffrey’s Lightroom Configuration Manager   
I use this handy tool to make the panels wider than the default maximum, which is way to small for use on anything other than a 13" laptop.
Logged

Tradition is the Backbone of the Spineless.   Futt Futt Futt Photography
John Caldwell
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 459



« Reply #205 on: February 09, 2013, 10:57:16 AM »
ReplyReply

When the list of Collections gets as large as mine now is, I wish I could search Collection attributes:

1) Name of collection
2) Name of collection sets
3) For a given image with All Collections of within a certain collection
4) Keywords that fall within collections or collection sets
5) Possibly other attributes I haven't though of

As it now is, I have a few hundred collections, and I've named them and the sets within which they lie descriptively. Finding content with that large collection list has become difficult.

John Caldwell
Logged
PhotoEcosse
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 595



« Reply #206 on: February 10, 2013, 11:56:31 AM »
ReplyReply

It may have been asked for before (thread now too long to check), but what I would really like is an enhancement to the Slideshow module that allowed a slifeshow to be exported as an .exe file (similar to ProShow Gold) that would run completely independently and stand-alone on any PC.
Logged

************************************
"Reality is an illusion caused by lack of alcohol."
Alternatively, "Life begins at the far end of your comfort zone."
jjj
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 3365



WWW
« Reply #207 on: February 13, 2013, 08:51:48 AM »
ReplyReply

It may have been asked for before (thread now too long to check), but what I would really like is an enhancement to the Slideshow module that allowed a slifeshow to be exported as an .exe file (similar to ProShow Gold) that would run completely independently and stand-alone on any PC.
Or Mac, therefore cannot be an .exe file.
Logged

Tradition is the Backbone of the Spineless.   Futt Futt Futt Photography
hjulenissen
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1677


« Reply #208 on: February 13, 2013, 09:08:44 AM »
ReplyReply

It may have been asked for before (thread now too long to check), but what I would really like is an enhancement to the Slideshow module that allowed a slifeshow to be exported as an .exe file (similar to ProShow Gold) that would run completely independently and stand-alone on any PC.
I really don't see the benefit of such a thing. In this security-conscious day, handling *.exe files can be difficult (try mailing them as an attachement).

Why not use PDF or some other standardized document format (HTML?) that can be played almost anywhere (not only on MS Windows PCs)?

-h
Logged
Phil Indeblanc
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1104


« Reply #209 on: February 21, 2013, 03:58:15 PM »
ReplyReply

I repeatedly find myself needing to move the adjustment brush points.  This would be most handy for mulitple images with slight variation of where things are. You can Copy/Paste the adjustments, then some keystroke with a click drag to move that point over the area is shifted out of.

I think I mentioned this here or elsewhere....ability to Duplicate the Gradient layer

thank you!
Logged

If you buy a camera, you're a photographer...
johnkiv
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 42


WWW
« Reply #210 on: February 22, 2013, 03:15:25 PM »
ReplyReply

I would appreciate some simple things, so simple maybe they are impossible?

Toggle between "Auto Sync" and "Sync" in develop mode with one hot key, may I suggest "x".  (Please, anything that requires 4 keys in combination is not a short cut.)
Ability to move both side panels to a second monitor.  More options for using two monitors.
The ability to ignore drive letter (use volume name) for external drives with windows.  This may be a windows problem?
Convert stacks to layers and a mask or reversible eraser tool.

All the suggestions I've seen posted here sound good, but don't want to see the program bog down and run slower.  My pc 2 years old; 4.3 is running nicely.  I want to get at least 2 more years out of it.  I love the brush and gradient tools, but I don't ever want to go back to how slow and buggy they were when they were new.

John

Logged

Phil Indeblanc
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1104


« Reply #211 on: February 22, 2013, 04:12:46 PM »
ReplyReply

"Ability to move both side panels to a second monitor.  More options for using two monitors."

YES...this is a BIG one! Big enough to ignore my other wishes to fulfill this one!  BUT...the answer to this has been a solid "no" from Jeff Schewe. The buck stops there?
I'm thinking he isn't using 2 large screens for his editing. I'm not even sure if you are still editing these days? :-) We nee to update his photo of the overheard image with the 22"CRT's  :-)

The Gradient layer can SURELY use a erase brush over it. This would keep from almost all images going to PS.
Logged

If you buy a camera, you're a photographer...
Schewe
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 5469


WWW
« Reply #212 on: February 22, 2013, 04:40:05 PM »
ReplyReply

I'm thinking he isn't using 2 large screens for his editing. I'm not even sure if you are still editing these days? :-)

My imaging area shown in my book shows dual 30" and a 24" for a total of three displays on my main machine. So, yes, I do understand using multiple displays...but I have no problem using Lightroom on a single 30" (and don't really use a 2nd display with LR. I use dual displays for Photoshop panels on the 24". And the right display has Bridge on it.

And, yes, I still do editing these days...just not for stupid clients, just for myself.

Again, the architecture of LR would make tear off or movable panels very, very expensive in engineering hours and it's something that is not on the table.
Logged
Phil Indeblanc
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1104


« Reply #213 on: February 24, 2013, 12:04:00 AM »
ReplyReply

I think I was looking at an older photo of you .....
http://www.schewephoto.com/images/DS.gif


You still rock...Cheers!
Logged

If you buy a camera, you're a photographer...
Eric Myrvaagnes
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 7905



WWW
« Reply #214 on: February 24, 2013, 07:55:00 AM »
ReplyReply

I think I was looking at an older photo of you .....
http://www.schewephoto.com/images/DS.gif


You still rock...Cheers!
Gosh! That musta been taken before they invented Hawaiian shirts!

Yeah, Schewe is very cool!

And thanks, Jeff, for the historical sidebar. Much appreciated.
Logged

-Eric Myrvaagnes

http://myrvaagnes.com  Visit my website. New images each season.
hugowolf
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 618


« Reply #215 on: February 24, 2013, 02:03:16 PM »
ReplyReply

I think I was looking at an older photo of you .....
http://www.schewephoto.com/images/DS.gif
I wonder if the lava lamp is calibrated to D50 or D65?

Brian A
Logged
James R
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 260


« Reply #216 on: February 24, 2013, 08:45:50 PM »
ReplyReply

Haven't read all the posts, but, hear are some of my wants.
1. Layers
2. Free form interface so tools can be organized by which ones we use and the order we use them in. 
3. Allow all tools to have short-cuts assigned.
Logged
Schewe
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 5469


WWW
« Reply #217 on: February 24, 2013, 10:32:23 PM »
ReplyReply

1. Layers
2. Free form interface so tools can be organized by which ones we use and the order we use them in. 
3. Allow all tools to have short-cuts assigned.

#1, ain't gonna happen...
#2 ain't gonna happen...
#3 could happen but prolly not in the short term.

Layers and a free form panel UI is simply not in the underlying software architecture. Layers is a completely foreign concept to raw files (which is what LR was designed to do) As far as the UI, well, you might as well get used to the way it works now because it's highly unlikely that substantial changes will happen to LR's UI.
Logged
John Caldwell
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 459



« Reply #218 on: February 24, 2013, 10:57:37 PM »
ReplyReply

A) Search For:

1) Develop History states, such at "Print"
2) Collection attributes, likes as Collection Names, Collection Folder names


B) Adjustment Brush:
1) Update "Brush Preset 1" with current settings like we have elsewhere in the LR UI
2) Organize brushes into group that the user defines. My brush, for example, is quite large so the sorting has become bulky

John Caldwell
Logged
afx
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 89


WWW
« Reply #219 on: February 25, 2013, 02:54:01 AM »
ReplyReply

Layers is a completely foreign concept to raw files (which is what LR was designed to do)
Then tell me how Bibble/AfterShot do it? Works just fine there.
There is nothing inherent in RAW processing that prevents layers.
Just because LR has quite primitive local adjustment tools doesn't mean this is fixed in stone.

cheers
afx
Logged

Pages: « 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 »   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad