Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???  (Read 905 times)
pedro39photo
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 108



WWW
« on: March 29, 2013, 07:11:35 AM »
ReplyReply

Hello everyone,

Last days i was doing a test of several RAW converters, and for my surprise i found that the RawTherapee its not the best in image quality but...give me 39.4MP resolution from a 39MP Hassy H3DII 39MP back !!!

I know that its not much a 0.5MP...but why this small sensor resolution its available in the back and not showing in the Phocus/PSD/LTR 4.2 conversions?

Phocus/PSD/LTR 4 - 7216x5412 = 39MP
RawTherapee 3.0.1.0 - 7240x5436 = 39.4MP

Anyone tried if PhaseOne, Leaf or other backs have any hidden increase resolution with other Raw Converters? and why this happen?

Thanks

PedroNunes

 
.
« Last Edit: March 29, 2013, 11:29:56 AM by pedro39photo » Logged
yaya
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1137



WWW
« Reply #1 on: March 29, 2013, 09:12:50 AM »
ReplyReply

Looks like one of the converters is applying some distortion correction with a crop
Logged

Yair Shahar | Product Manager | Mamiya Leaf |
e: ysh@mamiyaleaf.com | m: +44(0)77 8992 8199 | www.mamiyaleaf.com | yaya's blog
georgem
Newbie
*
Online Online

Posts: 28


WWW
« Reply #2 on: March 29, 2013, 09:40:28 AM »
ReplyReply

Maybe it is doing automatic edge recovery? As mentioned here: http://www.luminous-landscape.com/contents/DNG-Recover-Edges.shtml

There is an Adobe page for the plugin: http://labs.adobe.com/technologies/lightroomplugins/
Logged

EricWHiss
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2427



WWW
« Reply #3 on: March 29, 2013, 10:56:29 AM »
ReplyReply

Phocus remembers previous settings. Like Yair said, check to see if you have a crop or any distortion correction settings from a previous image set there.
Logged

Authorized Rolleiflex Dealer:
Find product information, download user manuals, or purchase online - Rolleiflex USA
Fine_Art
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1094


« Reply #4 on: March 29, 2013, 11:12:11 AM »
ReplyReply

RT 3 is very old. It is well worth getting the new 4.0.10.1 . The improvement is significant.
Logged
pedro39photo
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 108



WWW
« Reply #5 on: March 29, 2013, 11:35:03 AM »
ReplyReply

No i don't have any crop applied, and all the full resolutions samples in the internet from the 39MP backs are 7216x5412...

Any one with a 39MP back, Leaf or phase can try if can get more 0.4MP increse?

Thanks
Pedro
Logged
ced
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 267


« Reply #6 on: March 29, 2013, 11:52:24 AM »
ReplyReply

Maybe you can pay a bit more for the software that gives you an advantage...
Logged
FredBGG
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1651


« Reply #7 on: March 29, 2013, 02:45:24 PM »
ReplyReply

Lens corrections depending on the type of distortion that needs correcting require some cropping.

You must have a lens correction on in Phocus.

In this case it looks like Phocus is correcting for a slight pincushion distortion.
Logged
ErikKaffehr
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 7638


WWW
« Reply #8 on: March 29, 2013, 03:57:42 PM »
ReplyReply

Hi,

My guess is that Fred is right on the issue.

Best regards
Erik

Lens corrections depending on the type of distortion that needs correcting require some cropping.

You must have a lens correction on in Phocus.

In this case it looks like Phocus is correcting for a slight pincushion distortion.
Logged

Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad