Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Going back to Lightroom after editing in Photoshop  (Read 681 times)
ymc226
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 59


« on: May 05, 2013, 06:20:32 PM »
ReplyReply

Intensively learning PS CS6 this weekend after working with LR4 for a year.  When working on files in LR4 and using plugins, the file (TIFF) always reverts back to LR4 so additional editing can be done.  

When I start in LR4 and then edit in PS, after choosing "save as" TIFF, I specify a file on my desktop it is saved to.  I do rename it an all together different name but can't get LR4 to import it so I can do additional edits.  It states "this photo is already in the catalog."

Is there a way to jump from LR to PS and back to LR as I do really prefer the LR interface to work in?
« Last Edit: May 05, 2013, 06:22:20 PM by ymc226 » Logged
Kirk Gittings
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1550


WWW
« Reply #1 on: May 05, 2013, 06:50:31 PM »
ReplyReply

If it has been renamed in the save and LR says it is already in catalog, I suspect either you have used the same name twice or it is in fact already in LR. If you go to that name in LR does it show the edits you made in PS?
Logged

Thanks,
Kirk

Kirk Gittings
Architecture and Landscape Photography
WWW.GITTINGSPHOTO.COM

LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)
ymc226
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 59


« Reply #2 on: May 05, 2013, 08:41:05 PM »
ReplyReply

I used a completely different name "photoshop" that I never used before.  The edits didn't show up as well. I'm not sure if this is normal LR behavior. 
Logged
Kirk Gittings
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 1550


WWW
« Reply #3 on: May 05, 2013, 09:18:51 PM »
ReplyReply

I go back and forth all the time. I'm just trying to figure out what you do differently.
Logged

Thanks,
Kirk

Kirk Gittings
Architecture and Landscape Photography
WWW.GITTINGSPHOTO.COM

LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)
ErikKaffehr
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 7655


WWW
« Reply #4 on: May 05, 2013, 11:26:42 PM »
ReplyReply

Hi,

I LR you choose "Edit in Photoshop"

You edit in Photoshop and do save (not save as) and close it.

LR imports the copy automatically.

Best regards
Erik


Intensively learning PS CS6 this weekend after working with LR4 for a year.  When working on files in LR4 and using plugins, the file (TIFF) always reverts back to LR4 so additional editing can be done.  

When I start in LR4 and then edit in PS, after choosing "save as" TIFF, I specify a file on my desktop it is saved to.  I do rename it an all together different name but can't get LR4 to import it so I can do additional edits.  It states "this photo is already in the catalog."

Is there a way to jump from LR to PS and back to LR as I do really prefer the LR interface to work in?
Logged

ymc226
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 59


« Reply #5 on: May 06, 2013, 07:12:36 AM »
ReplyReply

Thanks Kirk,

That did the trick.

Lawrence
Logged
JimAscher
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 339



WWW
« Reply #6 on: May 06, 2013, 09:44:44 AM »
ReplyReply

Hi,

I LR you choose "Edit in Photoshop"

You edit in Photoshop and do save (not save as) and close it.

LR imports the copy automatically.

Best regards
Erik

I find that works fine except when stitching panoramas in PS.  Then the size of the final stitched photo has usually become too large for a "Save" directly back to LR (with all the layers), so I have to use the "Save As" command which lets me make a (much-reduced-sized) copy, discard the layers, and then rename it for saving it and "importing" back to LR.     

Logged

Jim Ascher

See my new SmugMug site:
http://jimascherphotos.smugmug.com/
Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad