Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: C1 and new Mac Pros?  (Read 2510 times)
Bob Rockefeller
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 160



WWW
« on: December 25, 2013, 07:22:19 AM »
ReplyReply

Since C1 can use hardware acceleration via GPU and OpenCL, do we have any news on how this will work with the new Mac Pros?

I would assume there is, or will quickly be, GPU support.

Will the use of OpenCL give C1 any advantages in speed over Lightroom and Aperture? Although I would have to assume an Aperture update (whenever that may happen) would give it the maximum advantage with the dual GPUs.

 
Logged

Bob
-----------------
Robert J. Rockefeller
Richmond Hill, GA
www.bobrockefeller.com
george2787
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 82


« Reply #1 on: January 07, 2014, 06:54:53 PM »
ReplyReply

I'm curious to read something about it too... the only thing I found was this and they're waiting for the new mac pro to arrive: http://www.digitaltransitions.com/blog/dt-blog/new-mac-pro
Logged
george2787
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 82


« Reply #2 on: January 20, 2014, 01:54:21 PM »
ReplyReply

first testing with the new mac pro and capture one:

http://macperformanceguide.com/MacPro2013-performance-CaptureOnePro.html
Logged
Doug Peterson
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2843


WWW
« Reply #3 on: January 20, 2014, 03:30:42 PM »
ReplyReply

I'm curious to read something about it too... the only thing I found was this and they're waiting for the new mac pro to arrive: http://www.digitaltransitions.com/blog/dt-blog/new-mac-pro

That's our article.

Still waiting for the New Mac Pro to arrive!

We could have ordered a stock unit to have it arrive faster, but our upgrades added considerably to the anticipated delivery delay.
Logged

DOUG PETERSON (dep@digitaltransitions.com), Digital Transitions
Dealer for Phase One, Mamiya Leaf, Arca-Swiss, Cambo, Profoto
Office: 877.367.8537
Cell: 740.707.2183
Phase One IQ250 FAQ
gdh
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 368



WWW
« Reply #4 on: January 21, 2014, 11:27:27 PM »
ReplyReply

Doug,

Would you mind sharing what upgrades you actually ordered for it. I'm trying to decide what will be helpful versus unnecessary. Apple tech in Cupertino thought that the basic 3.7Ghz +4 core would be the fastest until I started using more than 2 applications, such as Capture One and Photoshop at the same time. Since I make big files from each raw (about 700mb) I'm questioning whether having both applications open together along with Bridge, at what point they will start to slow down the 3.7Ghz +4 core and I'd benefit from the 3.5 Ghz + 6 core.

Any suggestions?

Thanks
Logged

Doug Peterson
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 2843


WWW
« Reply #5 on: January 22, 2014, 03:54:42 AM »
ReplyReply

The configuration we ordered was listed in the article:
New Mac Pro and Capture One
Logged

DOUG PETERSON (dep@digitaltransitions.com), Digital Transitions
Dealer for Phase One, Mamiya Leaf, Arca-Swiss, Cambo, Profoto
Office: 877.367.8537
Cell: 740.707.2183
Phase One IQ250 FAQ
Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad