Ad
Ad
Ad
Pages: [1]   Bottom of Page
Print
Author Topic: Soft proofing mystery  (Read 275 times)
dumainew
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 48


« on: February 05, 2014, 04:33:12 PM »
ReplyReply

About a year ago I had a custom profile made for my Epson 50 printing on Epson Luster. It has worked well until now. When I use the profile on an image, wherever there are dark but still detailed areas, it turns them into dark grey muddy patches which no longer have information in them. I've tried taking the image back to Camera Raw to fix it, but to little avail.This is happening on files I've printed before with no problem. I've calibrated the monitor and test printed some images. But the problem remains. Any help you can offer will be much appreciated.
Logged
digitaldog
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 8091



WWW
« Reply #1 on: February 05, 2014, 05:04:03 PM »
ReplyReply

About a year ago I had a custom profile made for my Epson 50 printing on Epson Luster. It has worked well until now. When I use the profile on an image, wherever there are dark but still detailed areas, it turns them into dark grey muddy patches which no longer have information in them. I've tried taking the image back to Camera Raw to fix it, but to little avail.This is happening on files I've printed before with no problem. I've calibrated the monitor and test printed some images. But the problem remains. Any help you can offer will be much appreciated.

Well it's not the profile, they don't change like that. Test that it isn't in the document by downloading a reference image known to reproduce correctly (http://digitaldog.net/files/Printer%20Test%20file.jpg). Check all the settings, check that your inks are all firing properly.

Is this just appearing on the soft proof (as your post implies) or output? If just on-screen, it's the display.
Logged

Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers”
http://digitaldog.net/
Pages: [1]   Top of Page
Print
Jump to:  

Ad
Ad
Ad